De bestaande locatie om toveren tot iets totaal anders binnen een strak en taakstellend budget, dat was de vraag van VNC. Het vernieuwde kantoor moest een prettige en veilige plek zijn voor leden om langs te komen en tegelijkertijd een open werkplek zijn voor de medewerkers. Het ontwerp moest de sfeer van luchtvaart uitstralen, maar niet lijken op de bekende huisstijlen van de luchtvaartmaatschappijen in Nederland.

Om de juiste indeling te krijgen is de gehele gangzone verwijderd. Bij de entree is een gezellig en ruim plein gemaakt met plaats voor de balie, een wachtruimte en het secretariaat. Het kantoor met de gezellige lunchruimte bevinden zich hierachter en zijn van elkaar gescheiden door gesloten concentratieruimtes en een pantry. Het effect is heel ruimtelijk en functioneel. In allerlei details in het interieur is de sfeer van luchtvaart terug te vinden, maar dan met de nadruk op de menselijke en servicegerichte kant.

“Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC zit in een huurpand op Schiphol Oost. Ons kantoor was verouderd, vierkante meters stonden ongebruikt omdat deze niet meer functioneel waren. Onze wens: een nieuwe kantooromgeving die voldoet aan onze wensen en staat voor de toekomst. Olav de Boer heeft onze wensen geheel begrepen en vertaald en heeft ons kantoor  binnen de afgesproken tijd en budget omgetoverd tot een fantastisch frisse, multifunctionele werkplek. De samenwerking verliep vlekkeloos. Wij zijn erg tevreden!”

Marion Leguijt

Algemeen Secretaris , Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC